Burgemeester Van der Laan reikt zzp-prijs uit tijdens Dag van de ZZP’er

DELFT – Tessa van Swieten uit Delft is doorgedrongen tot de finale van de Freelancer of the Year Awards, die op zaterdag 2 april door burgemeester van Amsterdam, Eberhart van der Laan, worden uitgereikt op de Dag van de ZZP’er in de Kromhouthal in Amsterdam. De Freelancer of the Year Awards is een zoektocht naar de beste zzp’er van Nederland. Uit meer dan 10.000 deelnemers zijn honderd deelnemers geselecteerd voor de finale. “We zijn erg onder de indruk van de kwaliteit van de honderd finalisten,” aldus René Frijters, juryvoorzitter bij de FOTY Awards en oprichter van zzp-bank Knab.

Tessa van Swieten helpt bedrijven in binnen- en buitenland hun afzetmarkt te vergroten met vertalingen van en naar het Engels, Duits en Spaans. Ze zorgt dat stijl en toon aansluiten bij de doelgroep en houdt rekening met cultuurverschillen, zodat de teksten ook bij de nieuwe doelgroep echt overtuigen. Hierbij werkt ze samen met een  internationaal team van vertalers.

Over het algemeen werken vertalers op de achtergrond en zijn ze dus vrij onzichtbaar. Met haar deelname aan de FOTY Awards wil ze graag de schijnwerpers eens op het vertalersvak richten. U kunt haar video bekijken op YouTube.

Pitchronde

In de eerste ronde van de FOTY Awards hebben genomineerde zzp’ers en freelancers beoordelingen verzameld bij onder meer (oud-)opdrachtgevers. Op basis van de gemiddelde cijfers uit de eerste ronde heeft de jury een Top-10 zzp’ers en freelancers per categorie samengesteld. De in totaal honderd finalisten hebben tijdens het pitchevent op 27 februari bij Tribes Utrecht hun bedrijf voor de camera gepresenteerd..

Publieksprijs

Vanaf dinsdag 8 maart zijn de stemmen geopend voor de publieksprijs: hierin is het zaak dat de finalisten zoveel mogelijk Likes, Shares en Subscribes via Facebook en YouTube genereren met hun pitchvideo. Op 31 maart wordt een top-4 geselecteerd, waarop tijdens de Dag van de ZZP’er door het publiek gestemd kan worden. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een online marketingcampagne ter waarde van 2.500 euro, waarin hij als echte ondernemersheld de hoofdrol speelt, aangeboden door Knab.

Vakjury

In aanloop naar de uitreiking op de Dag van de ZZP’er zal een vakjury de categoriewinnaars en de Freelancer of the Year 2015 uitkiezen. Belangrijke criteria zijn het  ersoonlijk verhaal, focus/specialisme, businesscase, groeipotentie en slim ondernemen. René Frijters, oprichter van Knab, is voorzitter van de vakjury met onder meer Christiaan Dols (MINI), Joris Aperghis (WE Fashion), Marcel Molenaar (LinkedIn), Eduard Schaepman (Tribes), Henk Wesselo (FNVZZP), Gijs Aanen (PostNL), Natalie Bommeljé (Evita  Zorg) en Lars van Beek (Mekano Industrial). Ook de winnaar van afgelopen jaar – blogger Carlijn Bröring van Foodless.nl – is jurylid. Juryvoorzitter Frijters zal tijdens het venement het juryoordeel toelichten.

Via de volgende link kunt u zich inschrijven voor de Dag van de ZZP’er